Eszem-iszom

Eszem-iszom

Az almaszósz, az almaszósz

Fröccskalauz
Neked melyik a kedvenced?

A magyar borkultúra egyik fontos – ha nem a legfontosabb – eleme a fröccs. Rengeteg féle fröccs létezik, és annyira mindennapos ital, hogy a legjobb éttermekben, de a legrosszabb kocsmákban is lehet kapni. Ebben a cikkben adunk egy kis segítséget, hogy könnyen és gyorsan tudj fröccsöt rendelni.

A sportleves (Könnyű)
Finom, nem finom

Van gyümölcsleves, bableves, húsleves, borsóleves, paradicsomleves és brokkolikrémleves. És persze van gulyásleves és halászlé is. Tudjuk, hogy mit tesznek ezekbe a levesekbe. De mi az a sportleves? Mit tesznek bele?

Kovászos uborka
Mi az a koviubi?

Csemege uborka, savanyú uborka, kovászos uborka, uborkasaláta. Ugyanazok? Nem! Most a nyár legfontosabb gasztronómiai különlegességéről, a kovászos uborkáról lesz szó.

Magyar reggeli  (könnyű)
Kolbász nélkül nincs reggeli

Az angol reggelit mindenki ismeri, és sokan szeretik. De mi az igazi magyar reggeli? Nem tudod? Segítek: biztos, hogy kell hozzá kolbász…